Nieuws & beurzen

Kiemvrije afvoer? Kies voor Clinell Drain Disinfectant®

Een biofilm is een slijmlaag waar traditionele ontsmettingsmiddelen niet in kunnen doordringen, en dat kan voor uitbraken zorgen. Clinell Drain Disinfectant® maakt gebruik van de gepatenteerde technologie van de Peracetic Acid Wipes om de beschermende laag af te breken en de kiemen die erin overleven voor méér dan 99,9999% uit te roeien.

Effectiever dan chloor

Clinell Drain Disinfectant® (CDD) is als enige product in België erkend en geregistreerd voor deze toepassing (zie biocide-akte). Het is erkend als een milieuvriendelijk desinfectiemiddel, specifiek voor afvoerleidingen en het bestrijden van biofilm, en biedt voor het eerst een gestandaardiseerde methode om bacteriële haarden in de afvoerleidingen van zorginstellingen te decontamineren.

Het is effectiever dan chloor en beschadigt de afvoerleidingen niet. Het vernietigt bacteriële biofilm in wastafels en douches en voorkomt de hergroei gedurende ten minste 4 dagen. Het is optimaal werkzaam bij een vrijwel neutrale pH en is gegarandeerd neutraal en niet corrosief tegenover de meest gebruikte materialen in afvoeren en in de ziekenhuisinfrastructuur.

U hoeft Clinell Drain Disinfectant® slechts twee keer per week te gebruiken om te voorkomen dat bacteriële biofilm zich terug kan herstellen in de afvoerleidingen.

Het uitroeien van infectiehaarden in afvoerleidingen is voor velen een nieuw concept en dus ook een nieuwe uitdaging. Daarom stellen we graag onze expertise ter beschikking om u bij te staan! Dialex Biomedica kan helpen om de risicopunten in uw instelling te identificeren en samen de beste werkwijze op te stellen om uw probleem adequaat aan te pakken. 

Benieuwd naar al deze voordelen?

Bekijk onderstaande informatiebronnen en aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie.